بیمه آتش سوزی مسکونی
بیمه آتش سوزی مسکونی
در بیمه آتش سوزی مسکونی بنا به درخواست بیمهگذار واحد مسکونی، علاوه بر خطرهای حریق، انفجار و صاعقه در برابر کلیه خطرهای اضافی که به آن اشاره شد با سرمایه دلخواه و به قیمت روز تحت پوشش قرار میگیرد و حق بیمه سالانه آن با توجه به ارزش ساختمان و اثاث منزل و خطرهای بیمه شده محاسبه خواهد شد.
که شامل بنا، تأسیسات، اموال و اثاث ساختمان های مسکونی، ویلایی، آپارتمان ها و … میباشد.
موضوع بیمه آتش سوزی مسکونی ، تأمین خسارت و جبران زیانهای مالی و مادی است که بر اثر وقوع خطر بیمه آتش سوزی مسکونی به اموال و داراییهای منقول و یا غیرمنقول بیمهگزار اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی وارد میشود. بنابراین در بیمه آتش سوزی مسکونی خسارتهای مالی مورد تأمین قرار میگیرند نه خسارتهای جانی و بدنی. لذا، درصورتیکه صدمهای به افراد برسد، معمولاً این بیمه آن را پوشش نمیدهد.
لازم به ذکر است که خسارت وارد به اموال اشخاص ثالث بر اثر وقوع آتش سوزی که مطابق قانون، موجب مسئولیت و پاسخگویی بیمهگزار شود نیز همراه پوشش خطرآتش سوزی یا بهطور جداگانه از طریق بیمهنامه مسئولیت مدنی مورد تأمین بیمهگران قرار میگیرند.
بیمه آتش سوزی مسکونی مانند سایر شاخههای بیمه اموال، شامل اصل غرامت، قاعده جانشینی، اصل حسن نیت، قاعده نفع بیمهای و قاعده نسبی سرمایه و حقبیمه میباشد.
در رشته آتش سوزی واحدهای مسکونی موضوع بیمه عبارتست از ساختمان، تأسیسات و اثاث منزل که در مقابل خطرات آتش سوزی، انفجار، صاعقه به عنوان خطرات اصلی و طوفان، سیل، زلزله و آتشفشان، ترکیدگی لوله آب، ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف، خطر سقوط هواپیما و هلیکوپتر و قطعات منفک از آنها، سرقت اثاث و لوازم منزل و بسیاری از خطرهای دیگر تحت پوشش قرار می گیرد.
واحدهای مسکونی در سراسر کشور را به دو روش انفرادی و گروهی میتوان نزد بیمه ایران تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار داد. در بیمهنامههای گروهی چنانچه تعداد واحدهای مسکونی تحت پوشش بیش از پانزده واحد باشد، ده درصد تخفیف گروهی در نرخهای بیمهنامه اعمال میشود.
در بیمه نامه آتش سوزی معمولی منازل مسکونی بنا به درخواست بیمهگزار واحد مسکونی، علاوه بر خطرهای حریق، انفجار و صاعقه، در برابر کلیه خطرهای اضافی که به آن اشاره شد با سرمایه دلخواه و به قیمت روز تحت پوشش قرار میگیرد و حق سالانه آن با توجه به ارزش ساختمان و اثاث منزل و خطرهای بیمه شده محاسبه خواهد شد.
-
پوششهای پایه ( به اختصار “آصا” بیان میشوند )
- آتش سوزی
- صاعقه
- انفجار
-
پوششهای تکمیلی (تبعی)
- زلزله و آتشفشان
- سیل و طغیان آب
- طوفان، گردباد و تندباد
- ترکیدگی لوله آب و فاضلاب
- ضایعات ناشی از برف و باران
- سرقت
- سقوط هواپیما و چرخبال و متعلقات آن
- شکست شیشه به هر علت
- آشوب و بلوا و شورش
- ریزش و رانش زمین
- برخورد جسم خارجی
- هزینه پاکسازی
- نرخ ظروف تحت فشار
- فروکش چاه
- سقوط بهمن
- خطر سقوط قطعات منفصله از خودرو
- خطر نشت گاز در سردخانه
- خطر دفرمه شدن ظروف تحت فشار (در صورت عدم انفجار)
- خطر سنگینی برف ( این زیرپوشش در صورتی انتخاب میشود که زیرپوشش شماره ۵ (ضایعات ناشی از برف و باران) نیز انتخاب شده باشد. )